fbpx
questions_covid

Covid-19

Op 18 mei 2020 hervatten onze activiteiten. Onze poetshulpen hervatten het werk en respecteren de opgelegde strikte regels voor Covid-19.

Heel wat poetshulpen hadden het werk reeds hervat, tot grote tevredenheid van onze klanten.

>>> www.aaxe.be/nl/instructies-covid19

>>> Contactpersoon COVID-19 : Benoit Biettlot  @ covid19@aaxe.be // Tel : 02 770 70 68

Wij danken onze klanten voor hun vertrouwen en gastvrijheid.


In onze FAQ-pagina kan u het antwoord vinden op de meest gestelde vragen.


Volg onze update( laatste update op 02/11/2020)

Informatie voor onze poetshulpen

Onze poetshulpen die absoluut niet meer kunnen werken kunnen genieten van een vervangingsinkomen betaald door de RVA en bedraagt 70% van hun gemiddeld maandloon, vermeerderd met 5.63€ per dag ten laste van de RVA (voor meer details zie : https://www.rva.be/nl/documentatie/infoblad/t2)


Onzeker? Vragen?

Het Aaxe-team stelt alles in het werk om de werknemers te helpen.
Deze vragen komen vaak terug.

Wat moet men doen om het vervangingsinkomen te verkrijgen?

Aaxe Dienstencheques zal via haar sociaal secretariaat alle informatie doorgeven, dewelke zullen doorgestuurd worden naar de RVA.

Aaxe Dienstencheques is in tijdelijke werkloosheid voor overmacht sinds 13/03/2020 (onder voorbehoud van de definitieve aanvaarding van de RVA).

De controlekaart C3.2A – TIJDELIJKE WERKLOOSHEID is niet nodig.

U moet niets ondernemen :

 • Indien u gedurende de laatste 3 jaar reeds tijdelijke werkloosheid heeft gehad bij Aaxe Dienstencheques, en indien sinds de laatste tijdelijke werkloosheid het aantal uren per week niet veranderde.

Zoniet moet u het vereenvoudigde formulier C.3.2 -WERKNEMER-CORONA online invullen op de site van de CAPAC (Zich inschrijven) of via uw vakbond (geen nood, u heeft tot begin april om dit te doen en de diverse site kunnen soms overbelast zijn) :

 • In alle andere gevallen
 • Zelfs als u ouder bent dan 65 jaar
 • Link Onem

 

Mogen onze poetshulpen nog werken ?

Onze poetshulpen mogen geen enkele dienstencheques-activiteit voor onze klanten uitvoeren : poetsen, strijken, stikwerk, boodschappen,…

Onze strijkateliers zijn ook gesloten tijdens de overmacht-maatregelen ivm het Coronavirus.

Onze oudere klanten die dringende hulp nodig hebben moet de gemeentediensten contacteren.

De Aaxe dienstencheques-kantoren

Het AAXE Dienstencheques-tem blijft beschikbaar voor u voor alle verdere inlichtingen en enkel via email (dienstencheques@aaxe.be) of via telefoon (onze kantoren).

Kunnen de werknemers zicht naar onze kantoren begeven ?

We hebben een systeem opgezet waarbij de werknemers hun planning kunnen afgeven ZONDER de kantoren te moeten betreden.

Om het contact en de verspreiding van het Coronavirus de vermijden, hebben we boxen aan de ingang van onze kantoren geplaatst.


Bij voorbaat willen we jullie bedanken voor jullie geduld en begrip want onze medewerkers zijn beperkt aanwezig, de anderen doen aan telewerk of zijn afwezig.

We wensen aan iedereen veel moed in deze moeilijke tijden. Respecteer de richtlijnen van de overheden in het belang van eenieders gezondheid!

 

Informatie voor onze klanten

Zoals de meesten onder jullie reeds weten zijn wij, ten gevolge van de maatregelen van de overheid in de strijd tegen het Coronavirus sinds midden maart, verhinderd om nog verder poetshulpen in te zetten bij onze klanten.

We werden overspoeld door telefoons, klanten die tijdelijk geen poetshulp meer wensen en een massa aan administratieve taken (tijdelijke werkloosheid, etc…)


De Aaxe dienstencheques-kantoren

Ons administratief team doet gedeeltelijk aan telewerken, een ander deel is aanwezig in ons kantoor achter gesloten deuren voor de telefonische permanentie en de talrijke administratieve taken die de Coronacrisis met zich heeft meegebracht.

Het AAXE Dienstencheques-tem blijft beschikbaar voor u voor alle verdere inlichtingen en enkel via email (dienstencheques@aaxe.be) of via telefoon (onze kantoren).

De poetshulpen

Onze poetshulpen zullen betaald worden door de tijdelijke werkloosheid, mede dankzij de maatregelen die door de overheid werden genomen.

Onze poetshulpen mogen in het kader van de dienstencheques tot nader order geen prestaties meer uitvoeren, en dit om de regels van afstand en afzondering te bewaren te respecteren… ons opgelegd door de overheden.

Strijkateliers

Onze strijkateliers zijn gesloten.



Vele klanten stellen zich de vraag wat er met de geldigheid van bijna vervallen dienstencheques gebeurt ?

 
 • De Brusselse regering heeft beslist om de geldigheid van de dienstencheques die geldig zijn in maart 2020 (en alle volgende maanden) te verlengen met DRIE maanden. >>> Meer
   
 • De Waalse regering heeft beslist om de geldigheid van de dienstencheques met DRIE maanden te verlengen. >>> Meer
   
 • De Vlaamse regering heeft beslist dat de geldigheid van de dienstencheques die vervallen tijdens de crisisperiode wordt verlengd van 12 naar 15 maanden. >>> Meer

Vanaf wanneer onze poetshulpen opnieuw aan de slag kunnen zullen we u daarvan op de hoogte houden.

Beste klant, wij danken u voor uw begrip en uw steun in deze nooit geziene crisis waarbij de gezondheid van iedereen een absolute prioriteit is.

Suivez-nous sur notre page Facebook !

Update  26/03/2020

Link voor het Formulier CAPAC

 • >>>  Er is een eenvoudigere en snellere manier om het formulier C3.2-WERKNEMER-CORONA doorbtegeven aan de CAPAC
 • www.hvw-capac.fgov.be

Update  30/03/2020

>> >Ten gevolge van de overheidsmaatregelen : Verlenging tot 19 april 2020.

 


Update  17/04/2020

>>>  Om de richtlijnen van de overheid te respecteren zijn we verplicht om de opschorting van onze dienstencheques-activiteiten tot en met 3 mei te verlengen.

Desalniettemin kunnen onze werknemers vrijwillig en in alle vrijheid het werk hervatten bij hun klanten, indien ze dit wensen.

In dit geval moeten zowel de werknemers als de klanten de opgelegde veiligheidsvoorschriften van de overheid respecteren : (sociale distancing, absolute hygiene…)

Hiervoor voorzien wij aan onze werknemers handschoenen, ontsmettingsgel, …
Klik hier voor de instructies :
>>> www.aaxe.be/nl/instructies-covid19/


Update  18/05/2020

>>> Op 18 mei 2020 hervatten onze activiteiten. Onze poetshulpen hervatten het werk en respecteren de opgelegde strikte regels voor Covid-19


Update  02/11/2020

>>> Vanaf 02-11-2020 kan uw huishoudhulp uw huis blijven schoonmaken. Dit is het besluit van de autoriteiten.