fbpx
FAQS AAXE

Veelgestelde vragen

Hervatten onze poetshulpen het werk vanaf 4 mei ?

Onze poetshulpen kunnen vrijwillig het werk hervatten mits het naleven van de strikte regels (www.aaxe.be/nl/instructies-covid19) die worden vooropgesteld door de overheid.

Wat moet de poetshulp doen om het werk te hervatten ?

De poetshulp moet contact opnemen met het Aaxe-kantoor. Hij/zij krijgt de Covid-19 instructies die hij/zij moet naleven en ontvangt dezelfde instructies om aan de klanten te geven. Hij/zij ontvangt zijn/haar planning. De poetshulp moet nauw contact bewaren met Aaxe. Hij/zij ontvangt tenslotte een kit met handschoenen, ontsmettende gel en een mondmasker.

Als klant wenst ik dat mijn poetshulp terug komt werken : wat moet ik doen ? wie moet ik contacteren ?

Gelieve het Aaxe Dienstencheques-kantoor te contacteren op 02/770.70.68 of via email naar dienstencheques@aaxe.be en indien u in bezit bent van haar telefoongegevens en bovendien zijn/haar toestemming heeft om hem/haar te contacteren, dan kan u direct contact opnemen met uw poetshulp.

Wat als mijn poetshulp het werk nog niet hervat, kan ik iemand anders verkrijgen voor het poetsen?

De klanten kunnen vanzelfsprekend een vervanging vragen via het Aaxe Dienstencheques-kantoor

Wat gebeurt er wanneer de poetshulp niet elke dag werkt?

De poetshulp heeft tijdelijke werkloosheid voor de dagen waarop hij/zij niet heeft gewerkt.

Kan men op dezelfde dag werken en aanspraak maken op tijdelijke werkloosheid ?

Neen, tijdelijke werkloosheid en gewerkte uren kunnen niet op dezelfde dag plaatsvinden. Daarom raden wij aan dat de poetshulpen indien mogelijk hun uurrooster concentreren op dezelfde dag.

De poetshulp heeft nog geen uitbetaling onvangen voor de tijdelijke werkloosheid

Hij/zij vraagt aan zijn/haar werkgever om de aangifte van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht (verstuurd op 01/04/2020) te bekomen. Deze werd via electronische weg door het sociaal secretariaat Groep-S verstuurd naar de RVA. Hij/zij geeft deze door aan de HVW of aan zijn/haar vakbond. De werkgever kan dit ook eventueel doen. De overgrote meerderheid van onze werknemers werd reeds betaald voor de tijdelijke werkloosheid wegens overmacht.

Wat te doen wanneer de klant wil dat de poetshulp opnieuw werkt, maar de ‘social distancing’ kan niet optimaal gerespecteerd worden omdat het appartement te klein is?

Wanneer de ‘social distancing’ voor deze reden niet kan gerespecteerd worden, dan mag de poetshulp niet werken in dit appartement.

De poetshulp verlangt om opnieuw te werken maar heeft geen opvang voor de kinderen. Wat te doen ?

De poetshulp informeert zich bij de kinderopvang of de school om te zien of opvang mogelijk is. Indien dit kan, dan moet de poetshulp een attest vragen aan de werkgever voor de kinderopvang.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Om haar klanten beter van dienst te kunnen zijn, beschikt Aaxe Dienstencheques over vijf kantoren en vijf strijkcentrales in heel Brussel.