instruction img

In dit geval moeten zowel de werknemers als de klanten de opgelegde veiligheidsvoorschriften van de overheid respecteren : (sociale distancing, absolute hygiene…)

Hiervoor voorzien wij aan onze werknemers handschoenen, ontsmettingsgel, …

Het AAXE Dienstencheques-team blijft beschikbaar voor u voor alle verdere inlichtingen en enkel via email (dienstencheques@aaxe.be) of via telefoon (onze kantoren).

 

Klik hier voor de instructies :

 
Instructies voor de werknemer/werkneemster
 1. De werknemer/werkneemster hoest niet, is niet ziek en heeft geen Covid-19 symptomen (hoest of keelpijn of koorts of buikloop)
 2. De werknemer/werkneemster wast regelmatig de handen voor, na en tijdens (met zeep of gel) (met een propere handdoek of papieren servetten die men weggooit in een afgesloten vuilnisbak/zak)
  • De werknemer/werkneemster ontsmet voor en na de deurklinken, schakelaars, telefoons, tafeloppervlakken, gootsteen, afstandsbediening, … en de sanitaire voorzieningen (vooral de flushknop, de handsteun, de kraan, …)
  • De werknemer/werkneemster raakt het gezicht niet aan
  • De werknemer/werkneemster draagt handschoenen
  • De werknemer/werkneemster gebruikt papieren zakdoeken die men wegwerpt in een gesloten vuilnisbak/zak, en wast vervolgens de handen.
  • De werknemer/werkneemster hoest of niest in de elleboog
  • De werknemer/werkneemster houdt altijd een minimum afstand van 1,50 meter (en is bij voorkeur alleen). Indien dit niet mogelijk is, dan kan men niet werken.
 3. In geval van twijfel (locatie, personen…) moet men contact opnemen met het bedrijf
  Indien de omstandigheden niet duidelijk en zeker zijn, verwittigt men het bedrijf en verlaat men de omgeving.
 4. Indien men zich ziek voelt, verlaat men de locatie en verwittigt men het bedrijf en contacteert men een arts (gelieve strikt zijn instructies op te volgen)
 5. De werknemer/werkneemster ontwijkt de spitsuren.
  In het openbaar vervoer neemt men een maximale afstand van de andere reizigers.
Instructions voor de klant :
 1. De klant (en de samenwonenden) hoest niet, is niet ziek en vertoont geen Covid-19 symptomen (hoest of keelpijn of koorts of buikloop), zoniet moet de prestatie geannuleerd worden!
 2. Indien de annulatie korter is dan 48 uur, zal de klant de geplande prestaties betalen aan volle prijs (Brussel: 23,60 € ; Vlaanderen: 23,36 € ; Wallonië: 23,86 €)
 3. De klant staat in om een veilige werkomgeving te voorzien:

  • De werknemer/werkneemster moet de mogelijkheid hebben om de handen te wassen, een propere handdoek te gebruiken, een ontsmettingsmiddel (bv. 10x verdund met water) en natuurlijk al het poetsgereedschap en poetsproducten.
  • De klant waakt erover dat de werkomgeving regelmatig goed verlucht is, zelfs voor de werknemer/werkneemster aankomt. Indien er een mechanische ventilatie aanwezig is moet deze maximaal gebruikt worden.
  • Tijdens de poetsopdracht vermijdt de klant elk contact met de werknemer/werkneemster. Indien de locatie dit toelaat bevindt de klant zich in een andere ruimte dan de werknemer/werkneemster tijdens het werk. Indien onmogelijk, gelieve de maximale mogelijke afstand te respecteren. Indien een afstand van minimaal 1,5 meter niet mogelijk is, kan de opdracht niet uitgevoerd worden.
 4. De dienstencheques worden op voorhand voorbereid om elk contact met de werknemer/werkneemster te vermijden. Het is uitermate aan te raden om electronische dienstencheques te gebruiken.