foto_4_iStock-1010533946

Droogkuis en retouches

Via Aaxe dienstencheques kunt u niet alleen gebruik maken van onze strijkdienst, maar onze huishoudhulpen kunnen ook uw was voor u doen bij u thuis.

Droogkuis met dienstencheques

Wenst u dat uw was ook wordt gedaan door uw huishoudhulp bij u thuis? Dat kan natuurlijk ook met dienstencheques. Laat uw huishoudhulp weten dat u uw was wenst te laten doen en leg deze klaar. De huishoudhulp zal uw was sorteren en op basis van de kleuren en stoffen kiest ze het juiste programma voor het type wasgoed. Uw huishoudhulp start het wasprogramma en kan ondertussen andere taken volbrengen. Wanneer de cyclus is afgelopen, neemt ze het wasgoed uit de machine om het te laten drogen.

Na het wassen en drogen van uw wasgoed, is het ook mogelijk uw wasgoed te laten strijken door uw huishoudhulp. Uiteraard is het noodzakelijk dat zij hiervoor het nodige materiaal voor heeft. Ze heeft hiervoor een goed strijkijzer en een strijkplank nodig. Qua strijkijzer geven we de voorkeur aan een stoomcentrale of stoomstrijkijzer zodat de huishoudhulp snel en efficiënt kan werken en uw strijk perfect kan opleveren. Dankzij haar opleiding en ervaring weet ze hoe ze de juiste temperatuur moet kiezen voor de verschillende stoffen. 

Retouches met dienstencheques

Een klein gat in uw t-shirt? Een scheur in uw broek of sokken stoppen? U kunt uw huishoudhulp ook vragen kleine verstelwerkjes uit te voeren. Dit moet echter beperkt blijven tot klein naaiwerk of retouches. Zo kan uw huishoudhulp bijvoorbeeld een knoop aannaaien of een kleine scheur herstellen. Het moeten klusjes zijn die niet veel tijd in beslag nemen.

Grote naaiwerken worden niet toegelaten met het dienstencheques systeem. De wet laat geen grote naaiwerken toe. Onder grote naaiwerken worden er zaken verstaan zoals gordijnen maken, een jurk of broek op maat laten maken, omzomen van broeken of jurken… Zo wil de wetgever concurrentie voor professionals voorkomen. Enkel kleine, huishoudelijke verstelwerkjes zijn dus toegelaten.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Om haar klanten beter van dienst te kunnen zijn, beschikt Aaxe Dienstencheques over vijf kantoren en vijf strijkcentrales in heel Brussel. 

Op zoek naar een huishoudhulp in de regio Brussel?