cropped image of woman holding spray bottle near washing sponges isolated on blue

Huishoudhulp

Een huishoudhulp van Aaxe kan u inzetten voor verschillende huishoudelijke taken naast schoonmaken, strijken en droogkuis of retouches. Het gaat hier steeds over kleine taken. Activiteiten die bijvoorbeeld niet kunnen worden betaald met dienstencheques, zijn activiteiten zoals reparaties, zware werken, verbouwingen, behangen en verven, tuinonderhoud, de opvang van kinderen, de verzorging van bejaarden of zieken enz.

Waarvoor kan u uw huishoudhulp inzetten?

De kuishulp kan niet alleen binnenshuis kuisen, maar kan ook de stoep vegen of schrobben, net als uw terras of balkon. Zo geniet u optimaal van de vele huishoudelijke taken die uw ervaren huishoudhulp voor u kan uitvoeren.

Volgens de wetgeving die momenteel van kracht is voor de drie gewesten mag uw huishoudhulp de volgende activiteiten uitvoeren:

  1. De schoonmaak van uw woning of tweede huis
  2. De ramen lappen
  3. Wassen en strijken
  4. Verstelwerk aan wasgoed dat gestreken moet worden
  5. Maaltijden bereiden
  6. Boodschappen doen

Wat uw huishoudhulp voor u kan doen wat betreft het schoonmaken van uw woning, lappen van de ramen, strijken, wassen en verstelwerkjes kan je op de desbetreffende pagina’s lezen. 

Uw huishoudhulp van Aaxe kan u helpen met de bereiding van kleine maaltijden. Zo kan het handig zijn dat uw huishoudhulp u helpt in de keuken of uw maaltijd klaarmaakt. Ook hier gaat het om een aanvulling op het huishoudelijk schoonmaakwerk dat zij in uw privéwoning verricht. Ze mag dus niet worden ingezet voor de bereiding van grote feesten of buffetten voor vrienden of familie, maar wel voor de bereiding van dagelijkse maaltijden voor de bewoners van het huis.

Wat betreft het maken van boodschappen gaat het hier om kleine boodschappen die voorzien in de dagelijkse noden van de gebruiker. Bijvoorbeeld: post, brood, apotheek, etc. De volgende zaken worden niet beschouwd als dagelijkse noden: de aankoop van meubels, huishoudtoestellen, audiovisuele apparatuur, de aankoop van warme maaltijden, de bedeling van kranten en magazines enz.

 

 

 

Hoe kunnen wij jou helpen?

Om haar klanten beter van dienst te kunnen zijn, beschikt Aaxe Dienstencheques over vijf kantoren en vijf strijkcentrales in heel Brussel. 

Vous êtes à la recherche d'une aide-ménagère dans la région de Bruxelles ?