nettoyage chaussure aaxe titres-services conseils

Hoe krijgen we onze veel gedragen sneakers terug na wandelingen, fietstochten en andere sportactiviteiten?

In dit artikel delen we onze tips en trucs om je sneakers er weer als nieuw uit te laten zien voor het nieuwe schooljaar. Haal eerst de veters uit je sneakers. We beginnen met het schoonmaken van de sneakers en eindigen met de veters.

De zool is vaak het meest beschadigde deel van de schoen. Om deze schoon te maken, heb je alleen een doek en Marseille zeep nodig. Wrijf met de doek over de zool die vooraf is doordrenkt met Marseille zeep. Spoel vervolgens de zool af met water en het effect zal direct merkbaar zijn.

Hebben je sneakers suède?

Hier is wat we aanbevelen. Doe een beetje witte azijn op de suède vlekken en borstel het oppervlak met een kleine borstel (bijvoorbeeld een tandenborstel). Strooi daarna wat talkpoeder om het vocht te verwijderen en je suède ziet er weer als nieuw uit!

Als je je schoenen in de wasmachine wilt doen, doe dan het volgende. Stop uiteraard geen leren of suède schoenen in de wasmachine. Haal de veters en binnenzolen eruit voordat je ze in de machine stopt. Stop je schoenen niet alleen in de machine om ecologische redenen en om de machine niet te beschadigen. Een handige tip is om ze met delicate was mee te wassen.

Weet je niet welk programma je voor je schoenen moet gebruiken?

Idealiter was je ze op 30°C terwijl je tussen 400 en 800 rotaties per minuut selecteert. Je kunt ze aan de lucht laten drogen of in de droger op een delicaat programma.

Laten we de veters aanpakken, de laatste stap in dit schoonmaakproces.

  • Gebruik je handen of een tandenborstel om modder en overtollig vuil te verwijderen.
  • Meng heet water met Marseille zeep.
  • Week de veters in dit mengsel, borstel ze schoon en spoel ze vervolgens af. Als het leren veters zijn, vermijd dan het wassen met water.

P.S. Vermijd ten koste van alles bleekmiddel, wat gele vlekken op je veters kan veroorzaken!


We hopen dat onze tips uw sneakers een tweede leven zullen geven.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Om haar klanten beter van dienst te kunnen zijn, beschikt Aaxe Dienstencheques over vijf kantoren en vijf strijkcentrales in heel Brussel.