shutterstock_1303933858

Schoonmaak van uw woning door onze poetsvrouwen

Een huis of appartement poetsen is niet niks, en zeker niet als u een drukke agenda hebt. Laat u daarom helpen door een poetshulp van Aaxe, die betaald wordt met dienstencheques.

Efficiënt werken

Samen met u zal zij een schoonmaakplan opstellen voor uw woning en de verschillende kamers. Uiteraard is het belangrijk dat uw kuisvrouw efficiënt te werk kan gaan zodat ze haar tijd bij u optimaal kan benutten. Daarvoor houdt u de volgende zaken nog in gedachte.

1. Zorg ervoor dat het nodige materiaal en de producten beschikbaar zijn en klaarstaan:

  • Materiaal: voorzie een stofzuiger, een emmer, een borstel, een stoffer en blik, een grote en kleine aftrekker, een telescopische steel voor de plafonds, een dweil, poetsdoeken, sponsen, keukenpapier. Indien uw poetshulp ook de strijk verzorgt, voorzien u ook een strijkplank, een strijkijzer (het liefst met een stoomcentrale)
  • Producten: koop producten die zo ecologisch mogelijk zijn. Deze producten zijn vloeibare zeep voor de vloeren, producten voor het toilet, het bad of de douche, afwasmiddel,…

2. Het is belangrijk dat u de huishoudhulp de juiste instructies geeft, zoals welk product ze voor welk type van vloer moet gebruiken. Niemand kent uw vloeren en de producten die zij nodig hebben beter dan u. Het best nog maakt u een lijstje met wat ze allemaal moet doen zodat uw poetsvrouw zelfstandig en georganiseerd te werk kan gaan. Uw poetshulp zal u dan ook voorstellen boven te beginnen, gewoonweg om te voorkomen dat er opnieuw stof valt op alles wat al werd gepoetst. Het is efficiënter als de huishoudhulp dezelfde taak in één keer kan doen. Zo gaat het bijvoorbeeld sneller als zij alle kamers die ze moet schoonmaken in één keer dweilt of stofzuigt.

3. Poetsen in een rommelige kamer gaat niet. Ruim daarom hetgeen op dat kan. Als u dat vooraf kunt doen, is dat al helemaal perfect. Zo niet kan de huishoudhulp samen met u opruimen. Zonder u kan dit ook, maar dan zult u wel instructies moeten geven over wat er mag opgeruimd worden en waar het mag geplaatst worden.

Alle ruimtes grondig kuisen

Naast de grotere taken zoals stofzuigen, stof afdoen of de vloeren dweilen, doet uw poetshulp natuurlijk ook de gewenste kamers van het huis.

Badkamer en WC

De WC en badkamer wordt uiteraard ook onder handen genomen indien dit gewenst is. De toiletten poetsen is een ondankbare klus. De huishoudhulp zal dan ook handschoenen aantrekken. Ze zal het aangewezen product, dat u voor haar klaarzette, in het toilet doen. Ze zal ook de wastafel en de vloer poetsen.

De huishoudhulp zal de badkamer grondig schoonmaken. Hygiëne is in deze ruimte immers erg belangrijk. Ze zal de douche en/of het bad dus poetsen met een ontvettend schoonmaakmiddel geschikt voor badkamer of douches. Indien u niet weet welke producten het best geschikt zijn voor het kuisen van uw bad of douche,  afwasmiddel is ook een doeltreffende ontvetter voor het bad of de douche. Ze zal ook de vloer grondig schoonmaken,
en ook de wastafel wordt goed gepoetst. Ook hiervoor heeft ze een goede ontvetter nodig.

De huishoudhulp zal er ook aan denken de glazen onderdelen zoals uw douchepanelen en spiegels van uw badkamer schoon te maken, net als die in de andere ruimten, met het meest ecologische product dat u hiervoor in huis haalde.

Ramen en spiegels poetsen is een techniek op zich. Onze huishoudhulpen kregen uiteraard hiervoor een gepaste opleiding. Hierbij worden de ramen een eerste keer schoon gemaakt met de spons of aftrekker en een schoonmaakmiddel (het product dat u ter beschikking stelt of azijn en water). Nadien worden de ramen afgedroogd met een zachte doek. Het effect is nog beter als ze er nog eens over gaat met krantenpapier. Een andere mogelijkheid is het product op de ramen of spiegel verstuiven, erover gaan met keukenpapier en eventueel afwerken met krantenpapier.

Keuken

De keuken is een heel belangrijke ruimte. Naast het afstoffen van de keuken en reinigen van de buitenkant van de kasten. Zal uw huishoudhulp ook de afwas doen en de schone vaat wegzetten, ze zal de oven en de microgolfoven reinigen, de kasten schoonmaken binnenin en die afhankelijk van uw instructies ook opruimen. Het is aan te raden om speciale producten in huis te halen voor het kuisen van de verschillende soorten apparatuur. Sommige inductievuren hebben bijvoorbeeld een specifiek product nodig om dit terug te laten blinken. Zorg er dus steeds voor dat beschikbaar is voor de kuisvrouw.

Uiteraard worden ook de vloeren gedweild en volledig gekuist. Eventuele ramen of andere glazen materiaal wordt grondig gepoetst met dezelfde technieken als die er gebruikt worden voor de badkamer. Zo blinkt alles weer zoals voorheen in de keuken dankzij uw poetshulp.

Slaapkamer

Ook de slaapkamers moeten regelmatig worden gepoetst. De slaapkamers worden opgeruimd door u of door de huishoudhulp, volgens uw instructies. Ze zal de bedden opmaken en oude lakens aftrekken en vervangen met nieuwe, verse laken als u dit wenst. Uiteraard kunnen de oude lakens meteen worden gewassen indien nodig. Daarna zal de poetshulp de vloer, de spiegels, de kasten en ramen grondig schoonmaken en kuisen.

Woonkamer en eetkamer

De woonkamer en eetkamer zijn uw leefruimten. U wilt dat deze kamers schoon zijn en lekker ruiken wanneer uw huishoudhulp ermee klaar is. Ze zal deze kamers dus ook grondig stofzuigen. Daarna poetst ze de vloer volgens de techniek die is aangewezen voor deze vloer (tegels, marmer, parket …). Geef ze dus de juiste instructies, de aangewezen producten en al het materiaal dat ze nodig heeft. Ze zal ook uw stoelen, fauteuils en zetels schoonmaken … Als u huisdieren hebt, zal ze hiermee rekening houden en extra grondig schoonmaken

Met een zachte doek neemt ze het stof af van uw meubels. Ze kan uw meubels ook behandelen met een voedend onderhoudsproduct, maar ook hier weer volgens uw nauwkeurige instructies. Een ingelegd meubel mag uiteraard niet in de was worden gezet, maar lederen zetels kunnen bijvoorbeeld wel worden behandeld met de juiste voedende producten voor leer.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Om haar klanten beter van dienst te kunnen zijn, beschikt Aaxe Dienstencheques over vijf kantoren en vijf strijkcentrales in heel Brussel. 

Op zoek naar een huishoudhulp in de regio Brussel?