fbpx
shutterstock_1303933858

Schoonmaak van uw woning door onze poetsvrouwen

Een huis of appartement poetsen is niet niks, en zeker niet als u een drukke agenda hebt.

Laat u helpen door een huishoudhulp van Aaxe, die betaald wordt met dienstencheques.

Samen met u zal zij een schoonmaakplan opstellen.
Zet al het materiaal en de producten die ze nodig heeft klaar.

Materiaal: voorzie een stofzuiger, een emmer, een borstel, een stoffer en blik, een grote en kleine aftrekker, een telescopische steel voor de plafonds, een dweil, poetsdoeken, sponsen, keukenpapier, een strijkplank, een strijkijzer (het liefst met een stoomcentrale) …

Producten: koop producten die zo ecologisch mogelijk zijn. Deze producten zijn vloeibare zeep voor de vloeren, producten voor het toilet, het bad of de douche, afwasmiddel …

Het is belangrijk dat u de huishoudhulp de juiste instructies geeft, zoals welk product ze voor welk type van vloer moet gebruiken. Niemand kent uw vloeren en de producten die zij nodig hebben beter dan u.

Ze zal u voorstellen boven te beginnen, gewoonweg om te voorkomen dat er opnieuw stof valt op alles wat al werd gepoetst.

Poetsen in een rommelige kamer gaat niet. Ruim dus op. Als u dat vooraf kunt doen, is dat al helemaal perfect. Zo niet kan de huishoudhulp samen met u opruimen. Zonder u kan dit ook, maar dan zult u wel instructies moeten geven.
Het best nog maakt u een lijstje met wat ze allemaal moet doen.

Het is efficiënter als de huishoudhulp dezelfde taak in één keer kan doen. Zo gaat het bijvoorbeeld sneller als zij alle kamers die ze moet schoonmaken in één keer dweilt of stofzuigt.

De toiletten poetsen is een ondankbare klus. De huishoudhulp zal dan ook handschoenen aantrekken. Ze zal het aangewezen product, dat u voor haar klaarzette, in het toilet doen. Ze zal ook de wastafel en de vloer poetsen.
De huishoudhulp zal de badkamer grondig schoonmaken. Hygiëne is in deze ruimte immers erg belangrijk. Ze zal de douche en/of het bad dus poetsen met een ontvettend schoonmaakmiddel. Afwasmiddel is ook een doeltreffende ontvetter voor het bad of de douche. Ze zal ook de vloer grondig schoonmaken,
en ook de wastafel wordt goed gepoetst. Ook hiervoor heeft ze een goede ontvetter nodig.

De huishoudhulp zal er ook aan denken de glazen onderdelen en spiegels van uw badkamer schoon te maken, net als die in de andere ruimten, met het meest ecologische product dat u hiervoor in huis haalde.
Ramen en spiegels poetsen is een techniek op zich. Onze huishoudhulpen kregen hiervoor een opleiding.

Een van die technieken is:

  • ze een eerste keer schoonmaken met de spons of aftrekker en een schoonmaakmiddel (het meest ecologische product of azijn en water).
  • ze nadien afdrogen met een zachte doek. Het effect is nog beter als ze er nog eens over gaat met krantenpapier.
  • wat ook kan is er product op verstuiven, erover gaan met keukenpapier en eventueel afwerken met krantenpapier.

De keuken is een heel belangrijke ruimte.
Onze huishoudhulp zal de afwas doen en de schone vaat wegzetten, ze zal de oven en de microgolfoven reinigen, de kasten schoonmaken en die afhankelijk van uw instructies ook opruimen.

Ze zal de vloeren en het glas even grondig poetsen als de badkamer.
Ook de slaapkamers moeten regelmatig worden gepoetst.

Ze worden opgeruimd door u of door de huishoudhulp, volgens uw instructies. Ze zal de bedden opmaken en lakens vervangen als u haar dit hebt gevraagd. Daarna zal ze de vloer, de spiegels, de kasten en ramen grondig schoonmaken.

De woonkamer en eetkamer zijn uw leefruimten. U wilt dat deze kamers schoon zijn en lekker ruiken wanneer uw huishoudhulp ermee klaar is. Ze zal deze kamers dus ook grondig stofzuigen. Daarna poetst ze de vloer volgens de techniek die is aangewezen voor deze vloer (tegels, marmer, parket …). Geef ze dus de juiste instructies, de aangewezen producten en al het materiaal dat ze nodig heeft.
Ze zal ook uw stoelen, fauteuils en zetels schoonmaken … Als u huisdieren hebt, zal ze extra grondig schoonmaken.

Met een zachte doek neemt ze het stof af van uw meubels.
Ze kan uw meubels ook behandelen met een voedend onderhoudsproduct, maar ook hier weer volgens uw nauwkeurige instructies. Een ingelegd meubel mag uiteraard niet in de was worden gezet.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Om haar klanten beter van dienst te kunnen zijn, beschikt Aaxe Dienstencheques over vijf kantoren en vijf strijkcentrales in heel Brussel. 

Op zoek naar een huishoudhulp in de regio Brussel?