foto_3_iStock-1126206008

Strijken in de strijkcentrales

Bij AAXE Dienstencheques kunnen particulieren hun strijk ook binnenbrengen in een van onze 5 strijkcentrales die we in eigen beheer hebben.

Werking strijkcentrales

U brengt uw gewassen en gedroogde was bij ons binnen en binnen een termijn van 48 uur geven de huishoudhulpen die in onze strijkcentrales werken u uw was gestreken terug. Die termijn van 48 uur kan uitzonderlijk wat langer zijn als er heel veel werk is. In dat geval lichten we u daarover in wanneer u de was binnenbrengt zodat u juist verwachtingen hebt.

In onze ateliers werken we met professioneel materiaal. Onze stoomcentrales zijn van de beste kwaliteit. Zo kunnen we u professioneel gestreken wasgoed overhandigen, zonder plooien of ander onregelmatigheden. 

De wet inzake de dienstencheques laat ons niet toe uw wasgoed te wassen in de strijkcentrales voor dienstencheques. Uw was moet dus steeds gewassen bij ons toekomen zodat onze huishoudhulpen hiermee verder aan de slag kunnen.

De kostprijs in dienstencheques

De wet bepaalt dat één dienstencheque gelijk staat aan 1 uur strijken. Hoelang het duurt om uw wasgoed volledig en correct te strijken hangt af van diverse factoren. De hoeveelheid gestreken wasgoed kan variëren binnen dat ene uur door de volgende redenen:

 • Het type van kleding: de kwaliteit, de textuur …
 • De persoon die strijkt: ervaring, gezondheid …
 • Het materiaal van uw wasgoed: sommige stoffen vragen meer tijd en aandacht

Hieronder een aantal voorbeelden wat u kan verwachten voor 1 uur strijken, dus voor 1 dienstencheque (= 1 DC):

 • 8 tot 9 hemden op een kleerhanger (= 1 DC)
 • 6 tot 7 opgevouwen hemden (= 1 DC)
 • 8 tot 9 klassieke broeken (= 1 DC)
 • 10 tot 11 jeansbroeken (= 1 DC)
 • 20 tot 21 T-shirts (= 1 DC)
 • 2 lakensets voor 2 personen (= 1 DC)
 • 3 lakensets voor 1 persoon (= 1 DC)
 • 4 tot 5 tafelkleden (= 1 DC)

Het principe is hetzelfde als voor een huishoudhulp die bij u thuis komt: als zij bijvoorbeeld 4 uur werkt, heeft ze recht op 4 dienstencheques, zelfs als er iets is gebeurd bijvoorbeeld defect materiaal, ontbrekend product, de hulp die zich even niet zo goed voelt … Het gaat hier om menselijk werk, wij vinden het dan ook zeer belangrijk dat onze werknemers menselijk en respectvol worden behandelen.

Uiteraard doen wij er ook alles aan om de klant tevreden te houden. Zo kan het voorkomen dat er geen volledig uur wordt gewerkt. In dat geval kan u een tegoedbon krijgen voor de resterende tijd. Als de huishoudhulp aan een extra uur is begonnen, geeft u ons een extra dienstencheque voor dit extra uur en wij geven u een tegoedbon voor de resttijd. Als de huishoudhulp bijvoorbeeld 2,5 uur heeft gestreken, geeft de klant ons 3 dienstencheques. Hij krijgt daarop een bon voor een halfuur om de volgende keer te gebruiken.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Om haar klanten beter van dienst te kunnen zijn, beschikt Aaxe Dienstencheques over vijf kantoren en vijf strijkcentrales in heel Brussel. 

Op zoek naar een huishoudhulp in de regio Brussel?